Καθαρισμός, Εξαφάνιση Μούχλας & Υγρασίας

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΧΛΑ;
Με τον όρο μούχλα περιγράφονται μύκητες οι οποίοι αναπτύσσονται σε νημάτια που ονομάζονται υφές. Στην πραγματικότητα είναι αποικίες (βλ. αποικία στη Μικροβιολογία) που σχηματίζονται στην επιφάνεια διαφορετικών ουσιών, όπως τα φρούτα, το ψωμί,οι μαρμελάδες, τα χόρτα, κ.λ.π. από μικροσκοπικούς μύκητες. Η μούχλα που σχηματίζεται εξαρτάται από το είδος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται και μπορεί να έχει άλλοτε βελούδινη άσπρη μορφή και άλλοτε διαφόρων χρωματισμών.
Οι υφομύκητες ή νηματώδεις μύκητες, αποτελούνται από κυλινδρικούς σχηματισμούς, τις υφές, που μεγαλώνουν με διακλαδώσεις και επιμηκύνσεις –βλαστική αναπαραγωγή- σχηματίζοντας χνουδωτές αποικίες (μούχλες).
Μπορεί ακόμα να σχηματιστεί πάνω από στάσιμα ή αργοκινούμενα νερά σχηματίζοντας πράσινο βλεννώδη αφρό αλλά και στα θερμά νερά. Στις περιπτώσεις αυτές αναφέρονται ως Κυανοφύκη (βλ. Κυανοβακτήρια). Αρκετά είδη μούχλας μπορούν να αναπτυχθούν και στα σπίτια (οροφές, ντουλάπες, μπάνιο, στρώματα) από την εσωτερική ή εξωτερική υγρασία και τον εξαερισμό των δωματίων. Οι μικροοργανισμοί της μούχλας τρέφονται με οργανική ύλη και αναπαράγονται απελευθερώνοντας σπόρια. Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, όπως ασθματικές κρίσειςιγμορίτιδαβρογχίτιδα και άλλα νοσήματα των πνευμόνων, καθώς και αλλεργικές αντιδράσεις.

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΥΤΗΣ
Για να γίνει εφικτή η απομάκρυνση αυτής θα πρέπει να γίνουν κάποια συγκεκριμένα βήματα έτσι ώστε να μην ξανά εμφανιστεί μούχλα εντος της οικίας.( ΠΡΟΣΟΧΗ ένα σπίτι που είναι επιρρεπές στην υγρασία θα πρέπει να αερίζεται και να γίνει εφαρμογή μόνωσης όπου χρειάζεται.)
ΒΗΜΑ 1
Εφαρμογή αντιμουχλικου προϊόντος που απλώνεται κατά μήκος του τοίχου όπου βρίσκεται η μούχλα. Με σκοπό την εξυγίανση του τοίχου με σκοπό να νεκρωθούν οι μύκητες και να αφαιρεθούν οι αποικίες που έχουν αναπτυχτεί (μαύρα στίγματα). Πρέπει να παραμείνει το υλικό στον τοίχο για μερικά λεπτά έτσι ώστε να μπορέσει να δράσει.
ΒΗΜΑ 2
Εφαρμογή αντι μικροβιακού ασταριού νερού στον τοίχο με σκοπό την εισχώρηση στους πόρους του τοίχου για την πρόληψη της ανάπτυξης οποιουδήποτε μικροβίου εντος του τοιχου και προς την επιφάνεια.
ΒΗΜΑ 3
Αφού στεγνώσει το αστάρι γίνεται βάψιμο με αντι μουχληκο χρώμα και σε τοίχους και στο ταβάνι για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αποτρέψει την επανεμφάνισητων μυκήτων (μούχλας).
ΒΗΜΑ 4 (πρόληψη)
Βασικό βήμα για την εξασφάλιση της μη επανεμφάνισης της μούχλας είναι ο κατάλληλος αερισμός του χώρου σας και η μόνωση πιθανός της ταράτσας ή εξωτερικού τοίχου σας πουέρχεται σε επαφή με το χώμα-φυτά κλπ. Για να γίνει αυτό στην ταράτσα σας θα πρέπει να γίνει εφαρμογή καταλλήλων υλικών.

Πού βρίσκεται συνήθως η μούχλα;
Η μούχλα μπορεί να εμφανιστεί παντού αρκεί να υπάρχει ζέστη και υγρασία. Συνήθως βρίσκεται σε σκοτεινά απομονωμένα μέρη ή κοντά σε νερό. Στα σπίτια βρίσκεται συνήθως σε υπόγεια, κουζίνες, μπάνια και σε τοίχους με σπασμένες σωλήνες νερού.
Γιατί η μούχλα είναι κακή για την υγεία;
Η μαύρη μούχλα μπορεί να είναι τοξική, ενώ δεν μολύνει μόνο τις επιφάνειες όπως οι περισσότεροι νομίζουμε αλλά και τον αέρα που αναπνέουμε, παρόλο που οι ερευνητές ακόμη λογομαχούν για τον εάν η μούχλα πρέπει να κατηγορηθεί για σοβαρές ασθένειες. Οι ασθένειες που προκαλεί η μούχλα όπως θα δείτε παρακάτω είναι πολλές.
Αλλεργίες
Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αντίδραση στη μούχλα ενώ τα συμπτώματά της μπορεί να ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και μοιάζουν με τα συμπτώματα της αλλεργίας στη γύρη όπως μύτη που τρέχει, φτέρνισμα, εξανθήματα ή κόκκινα μάτια με έντονο κνησμό.
Κρίσεις άσθματος
Η μούχλα προκαλεί κρίσεις άσθματος σε ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα ενώ η συχνότητά τους εξαρτάται από την έκταση της μούχλας.
Άλλες ασθένειες
Παρόλο που ακόμη δεν είναι αποδεδειγμένο, η μούχλα έχει κατηγορηθεί για πολλές ασθένειες και θεωρείται σοβαρή απειλή για την υγεία μας. Πονοκέφαλοι, απώλεια μνήμης, ζαλάδα, ναυτία, κόπωση, μέχρι καρκίνο, είναι μόνο μερικές από τις ασθένειες που έχουν καταγραφεί σε σπίτια με έντονο πρόβλημα μούχλας. Μπορεί ακόμη να προκαλέσει μολύνσεις του πνεύμονα σε ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.
ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΜΟΝΩΣΗ ΟΧΙ ΥΓΡΑΣΙΑ.
Το υλικό καθαρισμού (Bioni Clean) θα ψεκαστεί σε όλη την επιφάνεια και θα αφαιρέσει όλα τα λεγόμενα σπορίδια. Μετά από 20 λεπτά η δράση θα συνεχιστεί και θα καθαρίσει και τα βακτήρια. Για καλύτερα αποτελέσματα ο ψεκασμός θα γίνει δύο φορές.

Μούχλα στον τοίχο, καθαρισμός μούχλας Μούχλα στον τοίχο

Καθαρισμός & θεραπέια γυψοσανίδας για μούχλα

Θεραπεία γυψοσανίδας

Είμαστε δίπλα σας!

Η εταιρεία μας είναι δίπλα σας για να καλύψει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών. Ζητήστε την πρόταση μας δωρεάν.